Image

Online Mindful Yoga & Meditatie

Wat is meditatie?

Bij meditatie zit je stil en keer je je naar binnen. Vanuit de rust ga je verschillende thema’s overdenken zoals, woede en geduld, angst en vertrouwen, egoïsme en liefdevolle vriendelijkheid.

Waarom Mindful yoga & Meditatie?

Het belang van mediteren is om in je geest een stukje geluk en vrede te ervaren. Om te begrijpen hoe dit werkt is het belangrijk te snappen hoe het komt dat je geest ongelukkig of onvredig is. Voorafgaand zorgt de hatha yoga voor stabiliteit en ondersteuning voor de meditatie.

Meditatie small

Mijn specialisme.

De rode draad tijdens de meditaties zijn de analytische meditatie vanuit het Boeddhisme . Je werkt aan verstorende gedachten zoals: het willen hebben van dingen, trots, woede enz. Zo is er een constante stroom van gedachtes, die als een soort trein door je hoofd gaan. Dit doelloos malen word ook wel “nam tok” genoemd in het Tibetaans en betekent “onnodig denken”.

Wat doe je in de les?

Voorafgaande aan de korte meditatie doe asana’s, die maken dat je makkelijker kunt zitten. Ook aan bod komen: mindfulness, loop- en concentratie-meditatie. Je eindigt met een liggende ontspanning van 15 minuten, zodat je nog bewuster wordt van wat de oefeningen en meditatie met je gedaan hebben. Iedereen kan meedoen!

Meditatie 5

Welke wolf voed jij?

Een oude Indiaan onderwees zijn kleinzoon over het leven. “Er is een strijd gaande in mij” :zei hij tegen de jongen. Het is een afschuwelijk gevecht en het is tussen twee wolven. Een wolf is boosaardig: hij is boosheid, afgunst, verdriet, hebzucht, arrogantie, zelfmedelijden, schuld, wrok, minderwaardigheid, leugens, valse trots, hoogmoed en ego. De andere wolf is goedaardig: hij is vreugde, vrede, liefde, hoop, zuiverheid, welwillendheid, invoelend vermogen, vrijgevigheid, waarheid, mededogen en vertrouwen. Hetzelfde gevecht speelt zich ook in jouw af en in ieder ander persoon. De kleinzoon dacht er kort over na en vroeg toen aan zijn opa: “welke wolf gaat er winnen”? De oude Indiaan antwoordde: “de wolf die je voedsel geeft”.