Heerlijke chocolade

Heerlijke chocolade

Recepten Hits: 5565

Dit recept is gewoon heel gemakkelijk en lekker.

Wat heb je nodig:
80 gram ongezouten biologische roomboter
80 gram geurende kokosolie
80 gram rauwe cacao ( maar kan ook met gewone cacao)
green stevia naar smaak toevoegen
evt. honing als je echt een zoetekauw bent
halve theelepel kaneel, snufje vanille als je dit in huis hebt
beetje zout en peper

Als extra in je chocolade kun je biologische mandarijnen schil doen.
Was deze goed en snijd het heel klein. Doe er niet teveel in want dan kan het bitter worden.
In de winter spaar ik mandarijnen schillen. Ik snijd ze heel klein en doe ze in de vriezer.
Zo heb ik altijd mijn eigen biologische mandarijnen schil voor in de chocolade of brood baksels.

Verder kun je in je chocolade wat walnoten doen, rozijnen (voor de zoetekauw) amandelschaafsel en kokosrasp. Soms is het ook lekker om wat grof zout op het laatst er overheen te strooien. Laat je fantasie gaan zou ik zeggen. Probeer en proef.

Even een aantekening over de rauwe cacao.
Je kunt deze beter niet boven de 40 graden verhitten.
Doe je dit wel dan verdwijnen alle goede voedingsstoffen als sneeuw voor de zon. Zo zonde.
Rauwe cacao bevat o.a. zink, ijzer, chroom omega 6 en vetzuren en vitamines. Ze bevatten ook stimulerende stoffen zoals theobromine en cafeïne.

 

Afbeelding1

Hoe maak je je eigen chocolade:
Verwarm de kokos en roomboter in een bakje in een pan met warm water.
Doe er de bovenstaande benodigdheden erin.

Proef of het voor jou zoet genoeg is.
Weet dat als het afgekoeld is dat het dan iets minder zoet smaakt.

Wil je er noten of kokos in doe wat je lekker lijkt.
Stort het geheel in een met bakpapier bedekt bakblik en zet het in de vriezer.
Je kunt het ook in een ijsblokjes vorm gieten. Het handigste zijn de houders met een zachte onderkant zodat je na het opstijven de chocolade er gemakkelijk uit kunt drukken.
Zodra het hard is kan het uit de vriezer en kun je de chocolade op het bakblik in stukje breken en die in de ijsvormpjes eruit halen. Bewaar het in de koelkast.

Het is een gezond stukje chocola maar eet het met mate. Het is en blijft vet. Vet hebben we nodig. Geniet.